Üzümcü , Medikal alanındaki yarım asırlık tecrübesi ve dinamik çalışanlarıyla 100'den fazla ülkede birçok projede yer aldı .

MENÜ

2 Yıl Önce

Ameliyathanede ideal aydınlatmayı oluşturmak göründüğü kadar kolay olmayabilir. Cerrahın ameliyat alanını düzgün ve temiz bir şekilde görebilmesi, operasyonun başarısını etkileyen faktörlerden biridir. Bu konuda ideal aydınlatmayı sağlamak için ameliyathane ışıklarının sahip olması gereken bazı ortak özellikler vardır. Gelin bu özelliklere birlikte bakalım...

Yüksek düzeyde aydınlatma
Dokular ve organlar yüksek düzeyde ışık emen yüzeylerdir. Bu nedenle ideal bir çalışma lambasının yüksek aydınlatma gücüne sahip olması önemlidir. Tercih edilen lamba minimum 120.000 lüks ve maksimum 160.000 lüks aydınlatma gücüne sahip olmalıdır. Işık yoğunluğunun 160.000 lüksten fazla olması göz kamaşmasına neden olabileceğinden, bu lüks seviyesi bir sınır olarak belirlenmiştir.

Ayarlanabilir spot ışığı çapı
Ameliyat sırasında kullanılan ışığın çapının büyük olması cerrahi alanın net bir şekilde görülmesini engelleyebilir. Tersine, küçük bir ışık çapı tercih edilmez çünkü cerrahi aletler ve tepsiler de dahil olmak üzere çevredeki ortamın görüşünü engelleyecektir. Bu nedenle, odağın tercih edilen odak çapı istenen seviyeye ayarlanabilmelidir.

Renk Sıcaklığı

Ameliyathane için en uygun aydınlatma mümkün olduğunca gün ışığına yakın aydınlatmadır. Bir lambanın renk sıcaklığı 3.500 Kelvin'in altındaysa, nesneler pembe ve kırmızımsı tonlarda görünecektir. Renk sıcaklığı 5.500 Kelvin'den yüksekse nesneler mavimsi görünecektir. Bu nedenle, doğru aydınlatma için renk sıcaklığı, çalışma türüne ve ihtiyaca bağlı olarak 3.500-5.500 Kelvin arasında ayarlanmalıdır.

Üzümcü, tüm bu özelliklere uygun farklı model ve fiyat seçenekleri ile dünyanın farklı coğrafyalarındaki ameliyathaneler için çözümler sunmaktadır.

Ameliyathanelerde Aydınlatma Hakkında Bilmeniz Gerekenler